Akár 50 milliméter csapadék kísérheti a viharokat

2018. július. 31 11:44

Kedden és szerdán a hőség mellett egyre nagyobb számban kell zivatarok kialakulására számítani, amelyeket özönvízszerű csapadékhullás kísérhet.

Kedden szórványosan, legkisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon alakulnak ki zivatarok. A viharokhoz helyenként felhőszakadás (több, mint 30, esetleg több, mint 50 milliméter csapadék) társulhat. Néhol 75 km/óra feletti szélroham és 1-2 centiméter körüli jég is előfordulhat zivatarfelhők környezetében. A napi középhőmérséklet az ország jelentős részén 25 °C felett alakul (szerdán főként délnyugaton lehet 25 fok alatt), kedden helyenként a 27 °C-ot is átlépheti.

Szerdán még több helyen, elsősorban a nap második felében számíthatunk zivatarokra, amelyekhez a keddihez hasonló kísérőjelenségek társulhatnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára országszerte felhőszakadás veszélyére figyelmeztet. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pénteken érkezik egy kiterjedtebb csapadék rendszer. Addig nem kell fronthatástól tartani. Fokozatosan növekszik a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.