Mutatjuk, meddig tart a kora tavaszi idő

2020. február. 01 11:27

Szokatlanul enyhe idővel indult az idei február, de vajon visszatér-e még a téli időjárás vagy ennél már csak melegebb lesz?

Kontinensünk legnagyobb része fölé jelenleg az átlagosnál jóval melegebb levegő áramlik, ennek köszönhetjük a kora tavaszias időjárást. Az enyhe időt egy hatalmas kiterjedésű ciklon okozza, amely hozzánk a Földközi-tenger térségéből, míg Nyugat-Európába az Atlanti-óceán felől hozza a meleget.

A változást az alábbi térképen látható markáns hidegfront hozza meg, amely északnyugat felől a mostaninál jóval hidegebb levegőt szállít. Nyugat-Európát kedd hajnalban, hazánkat pedig a kedd esti órákban éri el a változás. Addig marad a tavaszias időjárás.

Szerda délutánra a hideg levegő elfoglalja a kontinens nagy részét. Hozzánk viharos szél kíséretében érkezik a lehűlés. Szerdán már a Kárpát-medence legnagyobb részén 5 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. A tavaszias időnek egy időre búcsút kell intenünk. Az enyhe levegő a Fekete-tenger térségébe, illetve a Balkán-félsziget déli területeire szorul vissza.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.