Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek az egész országban

2020. április. 28 10:47

Kedden elszórtan, majd szerdán ismét egyre több helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására az országban, helyenként akár jégeső is hullhat.

Kedden délután főként a Duna-Tisza közén és délkeleten alakulhatnak szórványosan záporok, zivatarok, de kisebb valószínűség mellett a Dunántúl északnyugati felén is előfordulhatnak helyenként zivatarok, melyek késő estig várhatóan mindenhol megszűnnek. A zivatarokat átmeneti szélerősödés, nagyobb mennyiségű (10-15 milliméter) csapadék, esetleg apró szemű jégeső kísérhetik. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy, Baranya, Tolna és Zala megye kivételével az egész országban figyelmeztetés érvényes kedden a zivatarok kialakulásának esélye miatt.

Szerdán a délelőtti óráktól kezdetben a Dunántúlon, majd délutántól már keleten is többfelé kell számítani intenzívebb záporokra és zivatarokra, melyeket viharos széllökések, lokálisan nagyobb mennyiségű (helyenként akár 25-30 milliméter is lehet) csapadék, valamint kisebb szemű jégeső is kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok kialakulásának veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az egész országra, szerdára vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pénteken érkezik egy kiterjedtebb csapadék rendszer. Addig nem kell fronthatástól tartani. Fokozatosan növekszik a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.