Jégeső, viharos szél kísérheti a zivatarokat

2020. április. 30 11:32

Csütörtökön a keleti és északkeleti megyékben, majd pénteken ismét az ország jelentős részén kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Csütörtökön a déli óráktól estig a keleti, északkeleti országrészben (Északi-középhegység, Észak-Alföld, Tiszántúl) a záporok mellett helyenként zivatar is várható. Zivatarban egy-egy helyen viharos szél, kisebb méretű jég előfordulhat. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok kialakulásának esélye miatt, csütörtökre vonatkozóan. Péntek hajnalra északkeleten foltokban sűrű köd képződhet.

 

Péntekre virradóra nyugat felől csapadékrendszer érkezik. Zivatar már a kora reggeli órákban is kialakulhat főként az ország középső tájain, majd napközben általában a Dunától keletre és a Dél-Dunántúlon várható az eső, zápor mellett helyenként zivatar is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok kialakulásának veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém megye kivételével az egész országra, péntekre vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pénteken érkezik egy kiterjedtebb csapadék rendszer. Addig nem kell fronthatástól tartani. Fokozatosan növekszik a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.