Öt megyében viharos erejű szélre figyelmeztetnek

2020. december. 06 12:02

A vasárnap este érkező mediterrán ciklon előtt egyre intenzívebb déli, délkeleti áramlással érkezik hozzánk a meleg levegő. A hegyvidéki területeken akár 90 km/óra közeli széllökések is lehetnek.

Vasárnap napközben a délkeleti szél tovább erősödik és a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában (Észak-Dunántúl, Dunántúl keleti része, Dél-Alföld) erős, viharos közeli lökések (45-65 km/óra) is várhatóak. Kiemelten délután és az éjszaka első felében az Észak-Dunántúlon és Bács-Kiskun megye térségében előfordulhatnak akár 70 km/óra körüli széllökések, de a Mecsekben és a Dunántúli-középhegység magasabb csúcsain ennél erősebb (70-90 km/óra) lökések is lehetnek. Hétfő reggelre mindenütt csillapodik a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a viharos erejű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Tolna és Bács-Kiskun megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn a középső országrészben jelentős, 10-15 milliméternyi eső hullhat. Havas eső, hó legfeljebb a Mátra és a Bükk magasabb hegycsúcsain fordulhat elő. Hétfő estétől délnyugaton köd képződhet.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.