Viharos szélre, majd kiadós esőre figyelmeztetnek

2021. március. 12 11:43

Kezdetben még többfelé kísérik viharos széllökések az északnyugati szelet, majd estére mérséklődik a légmozgás. A délutáni óráktól az ország déli felén intenzív esőzés kezdődik.

A következő órákban főként az északi megyékben viharos lökések (60-75 km/óra) kísérhetik az északnyugati szelet. A nap második felében fokozatosan csillapodik a légmozgás. Péntek éjfélig a lehulló csapadék mennyisége a délnyugati megyékben területi átlagban többnyire 10-20 milliméter között alakulhat, de kiemelten Somogy délnyugati felén, illetve Baranyában a 20 millimétert is meghaladhatja.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyére a pénteki napra vonatkozóan. Somogy és Baranya megyében a várhatóan nagy mennyiségű csapadék miatt érvényes elsőfokú figyelmeztetés pénteken.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Szombaton kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. (Megjegyzés: a délutáni, esti órákban az Alpokalján és a Kisalföldön nem kizárt néhány helyen 60 km/órát elérő, meghaladó széllökés.)

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás