Mit nem szabad nyáron a kocsiban hagyni? – 2.rész

2017. június. 29 6:10

Többen raktárként használják az autójukat nyáron, hogy felesleges cipekedéstől, ki- és bepakolástól megkíméljék magukat. Van néhány dolog azonban, amit nem szabad a kocsiban hagyni...

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy milyen tárgyakat szoktunk az autóban hagyni, amelyek aztán váratlan “átalakulásokon” mennek keresztül. Mára is jutott néhány érdekesség ezek közül:

1. Egy teljes sminkkészlet tud megsemmisülni a hőségben. A rúzsok, olajok, szemfestékek válhatnak folyékonnyá, összekenve mindent, ami a környezetükben található. Ahogy az összetételük megváltozik a melegtől, akár teljesen más árnyalatúvá is válhatnak.

2. Bár a zsírkréták és színezők hasznos elfoglaltságot biztosítanak a gyerekeknek a hosszú autóút során. De előfordulhat, hogy a gyönyörű égszínkék, vagy a csodálatos lila, a varázslatos narancssárga véletlenül kicsúszik a dobozból és leesik a földre, a kárpitra. Aztán a gyerekek szépen ottfelejtik. A hőségben egy meleg, színes masszává olvad és beleég az autókárpitba. Ez a legrosszabb dolog, amit később a kocsiban megtalálhatsz, vagy az is lehet, hogy akár örökre ott fog virítani az üléshuzaton. Esetleg meg lehet próbálni vasalóval és egy papírzacskóval eltávolítani a foltot.

3. A jól becsomagolt, majd a melegben megolvadt cukorka eredeti állapota fagyasztóban visszaállítható. Azonban a többi fajta ragacsos, kényes helyzetet okozhat. A csokival is hasonló a helyzet. Az olvadt cukrot nehéz a szellőző nyílásból kitakarítani, de cserébe hosszú távra finom illatú lesz a kocsi. A folyékony mosószer oldja meg és fel ezeket a szennyeződéseket, egy súrolókefével megspékelve.

4. A dobozos üdítők elég kicsik ahhoz, hogy az ülés alá guruljanak és ott feledésbe merüljenek.  Ezek a cukros üdítők nagy felfordulást tudnak okozni, ha kidurrannak. A hőség a kiváltó faktor, és a fokozódó nyomás miatt robbannak fel a szénsavas dobozos üdítők. A doboz alumíniumból van, ami jól vezeti a hőt, amitől a folyadék is felmelegszik. A mozgó autóban az ülés alatt guringázó palack jól felrázódik és már kész is a robbanószer.

5. Az egyik legszagosabb kocsiban hagyott tárgy a bevásárlólistáról kerül ki. Pár órán belül az ottfelejtett zöldség megfő, szétfolyik, megpárolódik a saját levében. A hús és a tej megbüdösödik, vagy jól átsül, ha kicsusszan a szatyorból és ottmarad a kocsiban. A dobozos tej is fel tud robbanni és az is elviselhetetlenül büdös tud lenni. Ezután lehet, hogy érdemesebb megszabadulni a kocsitól, mint kipucolni.

6. És az utolsó dolog amit nyáron mindenki visz magával és a kocsiban tud maradni: a divatos flip-flop papucs, ami gyönyörű, színes, olvadt foltot tud képezni a kocsiban, a szőnyegen.

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán ciklon érkezik. Változékonyabbra fordul az időjárás.
Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.
A légnyomás nem változik.