A hét első napjaiban is megdörrenhet az ég, figyelmeztetés érvényes

2021. augusztus. 02 10:36

Hétfőn és kedden az ország nagy részén alapvetően nyugodt időre számíthatunk, de helyenként zápor, esetleg zivatar előfordulhat.

Hétfőn napközben a három északkeleti megyében alakulhat ki néhány zivatar, amelyeket intenzív csapadék (10-25, esetleg  25 milliméter feletti csapadékkal), esetleg jégeső (jellemző jégméret 2 centiméter alatt) és erős vagy viharos (50-75, kis eséllyel 75 km/óra feletti széllökés) szél kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre elsőfokú figyelmeztetés adott ki a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Éjszaka a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy gyenge zivatar. Kedd napközben a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, legjobb eséllyel a nyugati, délnyugati megyékben fordulhat elő zivatar elszórt jelleggel (a hétfőihez hasonló, általában nem heves kísérő jelenségekkel). Kedden a Dunántúlon, valamint Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok lehetséges kialakulása miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.