Viharos szélre figyelmeztetnek a déli, majd az északnyugati megyékben

2022. február. 21 11:13

A hét első napjaiban újabb hidegfrontok vonulnak át térségünk felett, amelyek jelentős lehűlést ugyan nem, de viharos szelet többfelé okoznak.

A Dél-Dunántúlon lassan javulnak csak a látási viszonyok, de a déli órákra várhatóan feloszlik a köd. Az átvonuló hidegfront mentén a délután folyamán főként a Dunántúl déli megyéiben, esetleg a Duna-Tisza köze déli részén alakulhatnak ki átmenetileg 70 km/óra körüli, vagy azt némileg meghaladó széllökések északnyugati irányból. Szintén a hidegfront mentén megjelenő záporokban néhol akár az ég is megdörrenhet (erre nagyobb esély a Dunántúl déli, délnyugati felében van).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos szél miatt a hétfői napra vonatkozóan Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden a késő délelőtti óráktól kezdődően a Dunántúlon egyre többfelé viharos (60-70 km/óra) lökések kísérhetik az északnyugati szelet. A magasabban fekvő helyeken, valamint intenzív záporos csapadék esetén átmeneti 75-80 km/órát elérő széllökések is előfordulhatnak. Kora estére mérséklődik majd a szél.

Kedden Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Fejér megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés a viharos erejű széllökések veszélye miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Frontmentes idő várható. Ma a kellemetlen tünetek fokozatosan elmúlnak. A sok eső miatt mérséklődött a pollenterhelés.

A légnyomás csökken.