Viharos szélre és zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2022. február. 22 11:07

Szerdán újabb hidegfront vonul át hazánk felett, amely többfelé okoz viharos széllökéseket, a Tiszántúlon pedig zivatarok is kialakulhatnak.

Kedden az Észak-Dunántúlon (kiemelten a magasabban fekvő területeken, a Balaton térségében, illetve záporok környezetében időnként viharos (60-70 km/óra) széllökések is előfordulhatnak. Kora estére mérséklődik a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos szél miatt a hétfői napra vonatkozóan Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán még nagyobb területen, a Dunántúlon és a középső országrészben fordulhatnak elő ismételten időként 60-70 km/óra körüli széllökések. Kora estére ismét mérséklődik a légmozgás. Szerda délután a Tisza vonalának tágabb téréségében zivatarok kialakulására is esély mutatkozik, amelyeket intenzívebb jégdarazápor is kísérhet.

Szerdán Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Somogy, Tolna, Baranya, Pest és Bács-Kiskun megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés a viharos erejű széllökések veszélye miatt. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyében zivatarok várható kialakulása miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Frontmentes idő várható. Ma a kellemetlen tünetek fokozatosan elmúlnak. A sok eső miatt mérséklődött a pollenterhelés.

A légnyomás csökken.