Jégdara kísérheti a zivatarokat, figyelmeztetés érvényes

2022. április. 18 11:12

Térségünk felett egy hideg légörvény található, amely hétfőn és kedden kedvező feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához.

Hétfőn napközben elsősorban a Duna szélesebb sávjában és a Duna-Tisza közén alakulhat ki néhány zivatar, amelyekhez legfeljebb viharos közeli (60 km/óra körüli) széllökés és jégdarazápor társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt a Dunától keletre fekvő területekre a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden a záporok mellett szinte az ország teljes területén van esély zivatarok kialakulására, amelyeket jégdarazápor is kísérhet. Kedden Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Tolna, Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés és Hajdú-Bihar megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés zivatar veszélye miatt.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ma fokozatosan megszűnik a fronthatás. A kellemetlen tünetek elmúlnak. Felszakadozik a felhőzet, és erős lesz az UV sugárzás. Érdemes fényvédő krémet használni a déli órákban. A pollenterhelés a zivatarok és a lehűlés hatására lecsökkent.