Mutatjuk, hová hozzák a legtöbb esőt az éjszakai zivatarok, óráról órára

2022. június. 07 11:00

Ismét az éjszakai órákban kell zivatarokra számítanunk, melyek ezúttal is főként a Dunántúlra hozhatnak komolyabb csapadékot.

Az átmenetileg nyugodtabb időszak után ma este ismét nagy területen aktivizálódik a légkör, hazánk nagy részén alkalmassá válnak a feltételek akár felhőszakadással, jégesővel kísért zivatarok létrejöttéhez. Az északkeleti, keleti megyéket az intenzívebb rendszerek ezúttal is elkerülik, ezekre a területekre mindössze kis eséllyel érkezhet zivatar.

Egy hidegfront hatására délutántól, nyugat felől kezd megnövekedni a zivatarok kialakulásának valószínűsége, késő estétől főleg a Dunántúlon és a középső országrészben már nagyobb számban is előfordulhatnak. A legintenzívebb cellákat akár 25-35 millimétert meghaladó felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is kísérhetik.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék kedd 21 óra és szerda dél között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Kedd, 21 óra

Kedd, 22 óra

23 óra

Szerda, 0 óra

Szerda, éjjel 1 óra

Szerda, éjjel 2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Szerda, dél

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.