Zivatarra figyelmeztetnek a keleti megyékben

2022. augusztus. 23 11:55

Hazánk keleti felén, ezen belül leginkább a keleti, északkeleti megyékben alakulhat ki kisebb eséllyel egy-egy zivatar kedden. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma inkább csak a Dunától keletre pattanhat ki kevés helyen zivatarcella, ezen belül kissé nagyobb eséllyel a keleti, északkeleti tájakon. Egy-egy esetleges erősebb góchoz intenzív csapadékhullás, erős, esetleg viharos (általában ~45-65 km/óra) széllökés, esetleg jégeső társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerda hajnalban elsősorban a délkeleti tájakon alakulhatnak ki zivatarok, amelyek aztán napközben fokozatosan északnyugat felé helyeződhetnek át egyre nagyobb területet érintve (az esti órákig a nyugati, északnyugati megyéket csak kis eséllyel érhetik el). A zivatarokat ekkor elsősorban felhőszakadás (25-35 millimétert meghaladó, de néhol akár ~45-50 milliméter) kísérheti, de kisebb körzetekben viharos (60-70 km/óra feletti) széllökések, jégeső (általában 1-2 centiméternél nem nagyobb méret) is előfordulhat.

Szerda hajnalban, reggel az ország több pontján is képződhet átmeneti köd.

Három nyugati megye kivételével hazánk teljes területén zivatar veszélyére és felhőszakadásra figyelmeztetnek szerdán.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás