Mutatjuk, hol eredhet el az eső délután, óráról órára

2022. szeptember. 19 12:29

Változékony idővel indul a hét, az élénk, több helyen erős szél állandó vendégünk. A délután folyamán egyre nagyobb területen válnak alkalmassá a feltételek zivatar kialakulásához.

Ciklonképződés zajlik felettünk, változékony időre számíthatunk a hét első napján is. A felhőátvonulások mellett többórás napsütésnek örülhetünk, ugyanakkor egyre nagyobb területen labilizálódik a légkör, a délután folyamán több helyre érkezhetnek záporok, elszórt jelleggel zivatar is kialakulhat. Viharos széllökések és apró szemű jég kísérheti az intenzívebb gócokat.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható eső hétfő 13 és 23 óra között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Hétfő, 13 óra körül

14 óra körül

15 óra körül

16 óra körül

17 óra körül

18 óra körül

19 óra körül

20 óra körül

21 óra körül

22 óra körül

23 óra körül

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán ciklon érkezik. Változékonyabbra fordul az időjárás.
Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.
A légnyomás nem változik.