Rossz látási viszonyok kialakulására figyelmeztetnek nyolc megyében

2022. október. 23 13:40

Vasárnap estétől ismét növekedni, terjeszkedni kezdenek a ködmezők, amelyekre nagyobb számban az ország északi felén számíthatunk.

Vasárnap délután fokozatosan tovább javulnak a látási viszonyok, a köd megemelkedik, feloszlik. Hétfőre virradó éjszaka tartósabb, sűrű köd elsősorban a Dunántúl északi területein és Észak-Magyarországon képződhet. Napközben lassan oszlik fel, de lokálisan hosszabb ideig is beragadhat a köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki sűrű köd kialakulása miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, vasárnapra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Hétfőn Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében érvényes figyelmeztetés a várhatóan rossz látási viszonyok miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, de jelentősebb változékonyságra nem kell számítani az időjárásban. Felszakadozik a felhőzet. Az erős UV sugárzás miatt érdemes a déli órákban fényvédő krémet használni. Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.

A légnyomás nem változik.