Zivatar és sűrű köd veszélyére figyelmeztetnek

2022. október. 24 11:24

Hétfőn késő este egy hidegfront éri el hazánkat. Hatására az északnyugati megyékben zivatarok is lehetnek. A front előtt kialakult sűrű ködmezők fokozatosan feloszlanak.

Hétfőn napközben lassan, fokozatosan mindenütt javulnak a látási viszonyok, de az Észak-Dunántúlon lokálisan hosszabb ideig is megmaradhat a köd. Hétfőn az esti óráktól előbb északnyugaton, majd keddre virradó éjszaka az ország északi, majd hajnalban az északkeleti területein az eső, zápor mellett zivatar is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki sűrű köd kialakulása miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyére, hétfőre vonatkozóan. Zivatar kialakulásának veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Komárom-Esztergom megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden napközben nyugaton, délnyugaton, majd késő délután, este, az északkeleti határvidéken van esély egy-egy zivatar kialakulására. A zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt kedden Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Keddre virradó éjszaka foltokban köd is képződhet.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell fronthatástól tartani. Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.

A légnyomás csökken.