Mutatjuk, hol várható eső pénteken

2022. november. 03 14:01

Az eső java ezúttal északnyugaton valószínű a jelenlegi adatok szerint, míg a Tisza vonalától keletre eső területek pénteken még szárazon maradhatnak.

Pénteken egy hullámzó front éri el hazánk térségét, nyugat felől egyre nagyobb területen elered az eső. A csapadékzóna napközben kelet felé mozog, késő estére várhatóan a Tisza vonaláig juthat el. Pénteken a keleti megyék még szárazon maradnak, ide késő este, szombat éjjel érkezik az eső. A legtöbb csapadék a Dunántúlon, leginkább északnyugaton várható, itt a 20 millimétert is elérheti, helyenként meghaladhatja a lehullott mennyiség.

Az alábbi térképen a legfrissebb modelleredmények alapján a péntek 23 óráig várható csapadékmennyiséget mutatjuk be. Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, és érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Várható csapadékösszeg péntek hajnaltól péntek 23 óráig:

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ma fokozatosan megszűnik a fronthatás. A kellemetlen tünetek elmúlnak. Felszakadozik a felhőzet, és erős lesz az UV sugárzás. Érdemes fényvédő krémet használni a déli órákban. A pollenterhelés a zivatarok és a lehűlés hatására lecsökkent.