Mutatjuk, hogyan terjeszkedik a köd a következő napokban

2022. november. 12 9:11

Szombaton hazánk nagy részén még kisüt a nap, majd vasárnaptól ismét nagy területen kell a ködmezők terjeszkedésére számítani.

A csütörtökön átvonult hidegfront után átmenetileg szárazabb levegő áramlott a Kárpát-medencébe. Vasárnaptól viszont változik az időjárási helyzet, ismét nagy területre terjeszkednek a ködmezők. Napsütésre csak a Tiszántúl egyes részein, illetve a ködtenger fölé magasodó hegyvidéki területeken lehet számítani.

Hétfőn is az ország nagy részén marad a borongós, ködös időjárás, de az északkelet felől beáramló, kissé szárazabb levegő az Északi-középhegység déli oldalán átmenetileg a felhőtakaró felszakadozását eredményezheti.

Kedden már országszerte borult idő várható, de ekkor nem csak az alacsonyabb szinteken lesz felhős az ég, hanem egy melegfront hatására a magasabb légrétegeben is nedvesebb levegő érkezik térségünkbe. A szitálás mellett elszórtan kisebb eső is előfordulhat.

Szerdán délnyugat felől egy mediterrán ciklon csapadékrendszere helyeződik fölénk, továbbra is borult marad az ég. Már többfelé kell ismétlődő esőre, záporra számítani.

Térképek forrása: https://maps.meteo.pl/

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.