Több megyében zivatar veszélyére figyelmeztetnek

2023. április. 15 10:52

Nagy területen labilizálódik a légkör, szombaton és vasárnap is több megyében alkalmassá válnak a feltételek zivatar létrejöttéhez. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma napközben a keleti országrészben, azon belül is főként az ország északkeleti harmadában lehet zivatarok kialakulására számítani, de délután a Dél-Dunántúlon is kialakulhatnak zivatarok. Estére lecsengés várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap napközben a déli és középső területeken kedvezőbbek a feltételek zivatarok kialakulásához. A zivatarokat átmeneti intenzív csapadék, helyenként kisméretű jég (~1 centiméter jégátmérő) és néhol viharos (~60 km/óra) széllökés kísérheti.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy és Tolna megyében vasárnap.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Frontmentes idő várható. Ma a kellemetlen tünetek fokozatosan elmúlnak. A sok eső miatt mérséklődött a pollenterhelés.

A légnyomás csökken.