Zivatar veszélyére figyelmeztetnek tíz megyében

2023. április. 19 10:55

Szerdán a középső országrészben és délkeleten, csütörtökön már csak északkeleten fordulhat elő néhány helyen zivatar.

Szerdán elsősorban a középső tájakon labilizálódik némiképp a légkör, és alakulhat ki kis eséllyel néhány zivatar. Délután még alacsonyabb valószínűséggel délkeletre is besodródhat egy-egy zivatarcella. Az esetleges erősebb gócokat intenzív csapadékhullás, szélerősödés és kisebb méretű jégeső (1 centiméternél kisebb jégátmérővel) kísérheti. Az esti órákra mindenütt lecsengenek a zivatarok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Nógrád, Heves, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyére a szerdai napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön napközben főként az északkeleti tájakon (Nyírség, Hajdúság) válnak kedvezővé a feltételek zivatarok kialakulásához. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökre vonatkozóan a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.