Eleinte nyugaton, majd országszerte zivatarok veszélyére figyelmeztetnek

2023. április. 23 11:12

Vasárnap este egy hidegfront éri el hazánkat. Kezdetben a nyugati megyékben, majd hétfőn már bárhol kialakulhatnak zivatarok.

Vasárnap délutánig kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem várható. Ezt követően egy érkező hidegfront előterében az esti órákban kissé megnövekszik a zivatarok kialakulásának esélye, először a Nyugat-Dunántúlon (legfőképp a határhoz közeli területeken), majd a hajnali órákban egyre inkább keletebbre is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyékre, vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn a reggeli, délelőtti órákban elsősorban még a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon fordulhatnak elő zivatarok, majd a déli óráktól egy új hullámban ismét labilizálódik a légkör és megnő a zivataresély a Dunántúlon is. Napközben több helyen alakulhat ki zivatar és egészen a késő éjszakai órákig kitarthat a zivatartevékenység. A cellákat intenzív csapadékképződés, szélerősödés és kis méretű jégeső kísérheti. Hétfőn országszerte figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás