Térképeken, hol várható további eső pénteken

2023. május. 12 13:50

Folytatódik a változékony idő, többször is szükségünk lehet az esernyőkre. Mutatjuk, hol várhatjuk az aranyat érő esőt a következő órákban.

Mediterrán ciklon határozza meg időjárásunkat tegnap óta, többfelé eleredt az eső és a következő órákban is sokfelé számíthatunk esőzésre. Az összefüggő csapadékzóna északabbra mozdul a délután folyamán, ugyanakkor gyengül, ezért az északkeleti tájak kevesebb esőt kapnak, lesznek helyek, melyek ma teljesen szárazon maradnak. A napi csapadékösszeg a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén több helyen is meghaladhatja a 20 millimétert. Péntek délután, este a Dél-dunántúli tájakon, illetve a környező térségekben elszórtan kialakulhatnak zivatarok, melyek lokálisan jelentős csapadékot hozhatnak.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék péntek 14 óra és szombat dél között. A szombat délutántól várható esőzésről a későbbiekben tesszük közzé írásunkat, a reggeli modellfuttatás eredményei alapján.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

Térképeken mutatjuk be a csapadékzóna előrejelzett útvonalát a legfrissebb modelleredmények alapján. Óráról órára, hol fog esni az országban.
23 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.