Zivatar és felhőszakadás kialakulására figyelmeztetnek szombaton

2023. június. 30 10:41

Szombaton reggeltől egy hidegfront hatására egyre több helyen kedvezővé válnak az időjárási feltételek felhőszakadással kísért zivatarok kialakulásához.

Pénteken az ország döntő részén veszélyes időjárási jelenség nem várható. A késő délutáni, esti órákban az északnyugati határ menti területeken egy-egy zivatar előfordulhat.

Szombaton a nap első felében még inkább csak a Nyugat-Dunántúlon, később a középső, déli megyékben is előfordulhatnak szórványosan zivatarok, amelyekhez intenzív csapadékhullás (néhány helyen felhőszakadás), kisméretű jég és átmeneti viharos széllökés (60-70 km/óra) társulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országra vonatkozóan. Felhőszakadás veszélyére a Dunántúlon, valamint Pest és Bács-Kiskun megyében figyelmeztetnek.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pénteken érkezik egy kiterjedtebb csapadék rendszer. Addig nem kell fronthatástól tartani. Fokozatosan növekszik a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.