Mutatjuk, mikor köszönthet be az igazi ősz

2023. szeptember. 27 15:36

A megszokottnál jelentősen melegebb szeptemberi időben sokan várjuk már a hűvösebb, színes ősz megérkezését. Mutatjuk a legfrissebb modelleredményeket.

Anticiklon alakítja időjárásunkat, jelentős napi hőingás mellett még kitart a nyárias meleg hazánkban. Hétvégén hidegfront érkezik, mely néhány fokkal visszaveti a hőmérsékletet, a 25 fok körüli meleg azonban visszatér a jövő hét első napjaiban. 

A jövő hét második felében ugyanakkor jelentős lehűlés érkezhet, köszönhetően az észak felől hazánk térségét elfoglaló hidegebb légtömegnek. A megszokottnál melegebb időt felválthatja az igazi ősz 20 fok körüli, vagy az alatti maximummal a jelenlegi adatok tükrében, az előrejelzés azonban még nagyobb bizonytalansággal terhelt. Érdemes figyelemmel kísérni az előrejelzéseket a következő napokban.

A hidegebb légtömeg útvonalát az alábbi képsorozaton követhetjük. Hőmérsékleti anomália a magasban; a galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

Térképeken mutatjuk a hideg légtömeg útvonalát
8 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka.

A légnyomás csökken.