Mutatjuk, hol ébredünk esős időre

2023. november. 16 14:04

Újfent barátságtalan idő vár ránk: borongós, esős lesz a péntek, emellett az ország nyugati felén viharos széllökésekre is számítani kell.

A nyugalmas csütörtököt mozgalmas péntek követi. Beborul az ég és ismét elered az eső a Frederico elnevezést viselő ciklonnak köszönhetően, emellett a szél is nagy területen erőre kap, hazánk nyugati felén viharos széllökések is várhatóak. 

Kezdetben északon, majd péntek hajnaltól délebbre is szükség lesz az esernyőre. Napközben kisebb-nagyobb megszakításokkal, több hullámban várható eső. Pénteken e késő délutáni, esti órákban a hegyvidéki tájakon halmazállapot-váltás sem zárható ki.

Keleten tart ki legtovább az esőzés, itt még szombat délelőtt is eshet. Keleten, északkeleten több helyen is meghaladhatja a csapadékösszeg a 20 millimétert szombat délig.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadékzóna útvonalát csütörtök 22 óra és szombat éjjel 1 óra között. 

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

Óráról órára mutatjuk a csapadékzóna előrejelzett útvonalát.
28 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.