Rossz látási viszonyokra figyelmeztetnek az ország nagy részén

2023. december. 16 10:22

Az időjárási frontok elkerülik térségünket. Ennek következtében hazánkban egyre nagyobb területen kell sűrű köd kialakulására számítani.

Szombaton az esti óráktól kezdődően egyre nagyobb területen képződik sűrű köd (főként az Alföldön, az Északi-középhegységben és a Dél-Dunántúlon). Az ország túlnyomó részén már a reggeli órákban, de délnyugaton a Dráva mentén és az északkeleti országrészben csak lassabban javulnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat sűrű köd veszélye miatt figyelmeztetést adott ki Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyére, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap este az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön ismét tartós, sűrű köd képződik. A ködös területeken ónos szitálás is előfordulhat. Vasárnap Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében érvényes figyelmeztetés a rossz látási viszonyok miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ma fokozatosan megszűnik a fronthatás. A kellemetlen tünetek elmúlnak. Felszakadozik a felhőzet, és erős lesz az UV sugárzás. Érdemes fényvédő krémet használni a déli órákban. A pollenterhelés a zivatarok és a lehűlés hatására lecsökkent.