Több megyében sűrű ködre figyelmeztetnek

2023. december. 18 10:36

Anticiklon alakítja időjárásunkat. Az éjszaka, hajnalban képződő köd több helyen tartósan is megmaradhat. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az elmúlt éjjel képződött köd a legtöbb helyen délelőtt fokozatosan feloszlik, de főként Borsodban tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

A hétfőről keddre virradó éjjel ismét sűrű köd kialakulására kell számítani, az eddiginél nagyobb területen: az Északi-középhegység térségében, az Észak-Alföldön, valamint a Dunántúl északi részén is (kisebb körzetekben másutt is kialakulhatnak ködfoltok).

A kedd napközbeni javulás után este ismét többfelé sűrű köd ereszkedik ránk, nagyjából a már említett régiókban.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes kedden tartós, sűrű köd miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ma fokozatosan megszűnik a fronthatás. A kellemetlen tünetek elmúlnak. Felszakadozik a felhőzet, és erős lesz az UV sugárzás. Érdemes fényvédő krémet használni a déli órákban. A pollenterhelés a zivatarok és a lehűlés hatására lecsökkent.