Mutatjuk, mikor érkezik az eső, óráról órára

2023. december. 31 12:40

Az új évvel időjárás-változás is kezdődik, szilveszter éjjel és elsején többfelé szükség lehet az esernyőre egy hidegfrontnak köszönhetően.

Csapadékzóna érkezik a késő esti órákban, hidegfront éri el hazánkat. Kora estétől északon kell számítani kisebb mennyiségű csapadékra, majd a késő esti óráktól északnyugat felől egyre többfelé várható eső.

Éjfél után a csapadékzóna kelet, délkelet felé terjeszkedik. Holnap kora reggeltől főként a Dél-Dunántúlon, később a Dél-Alföldön a záporok mellett néhol akár egy-egy zivatar is kialakulhat. Délelőtt nyugat felől szakadozni, vékonyodni kezd a felhőzet, kelet felé távozik a csapadékzóna, dálután keleten is eláll az eső.

Az alábbi összeállításban térképeken szemléltetjük a csapadékmező várható alakulását vasárnap 19 óra és hétfő 19 óra között az AROME időjárás-előrejelző modell legfrissebb számításai alapján.

A térképek a csapadék intenzitását jelölik. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

25 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.