Több napig kitart a szeles idő

2024. január. 07 5:23

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Keddig többfelé kell erős, viharos széllökésekre számítani, majd szerdától nyugalmasabb időjárás érkezik.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, keleten lehet szakadozottabb, vékonyabb a felhőzet. A Dunántúlon egyre nagyobb területen vált az eső vegyes halmazállapotú csapadékba, majd hóba, amely során átmeneti jelleggel ónos eső is kialakulhat. Másutt egyre inkább csökken a csapadékhajlam. Délután fokozatosan csökken a csapadék területi kiterjedése, este már helyenként havazhat a Dunántúlon és északkeleten, illetve a középső országrészben lehet vegyes csapadék. A északi, északkeleti szél a középső területek kivételével erős, többfelé viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +10 fok között várható. Délkeleten lesz a legenyhébb az idő, néhol pedig délelőtt áll be a maximum. A hideg levegő érkezésével a Nyugat-Dunántúlon reggeltől, másutt a déli óráktól csökken a hőmérséklet. Késő este -5, 3 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.