Hogyan védjük házi kedvenceinket a hidegtől

2017. október. 31 7:20

Amikor a kemény téli időjárás beköszönt, az nem csak az embereket, hanem a háziállatokat is érintheti. Azonban megfelelő védelem és előkészítés után a háziállatok biztonságosan tölthetik szabadidejüket hóban és a hidegben.

 

Ha a hőmérséklet már elég alacsony ahhoz, hogy télikabátot vegyünk, akkor lehet, hogy a kedvtelésből tartott háziállatokra is ráfér, hogy bebugyoláljuk őket.

Sok kutya hűvös időben is sétál kint vagy a hóban játszik. Ha látszik rajta, hogy fázik, akkor egy pulóver vagy dzseki neki is nagyon hasznos lehet.
Még a vastag bundájú, szőrös kutyák is kaphatnak kabátot vagy pulóvert a sarkvidéki levegő betörésekor.

Ha a háziállatok nem rendelkeznek megfelelő védelemmel a hűvös levegővel szemben, hasonló egészségügyi veszélyekkel néznek szembe, mint a hidegtől védtelen emberek.

A házi kedvencek ugyanolyan érzékenyek a nagy hidegre, és őket is fenyegeti a kihűlés vagy a fagyás veszélye szélsőségesen hideg időben. Az orr, a fülek és a mancsok gyorsan megfagyhatnak, és maradandó károsodást szenvedhetnek. Ha egy állat fagyás vagy hipotermia jeleit mutatja, azonnal forduljon vele állatorvosához.

A kutyacipő egy másik formája a háziállatok ruházatának, hogy érzékeny lábukat védje a fagyos talajon, és egyben megóvja a tappancsokat az olyan káros vegyi anyagoktól, mint az útszórósó.

A kemény téli időjárás, mint például a hóviharok, mindenféle háziállatra hatással lehetnek, beleértve a házi kedvenceket is.
Az gazdinak mindig szem előtt kell tartania kedvenceit. Amikor nagy vihar készülődik, biztosítani kell elegendő élelmiszert, ha esetleg napokig nem lehet kimozdulni a lakásból.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.