Figyelmeztetést adtak ki: estétől sokfelé leszáll a köd

2017. december. 25 12:07

A csendes időben egyre több helyen kedvezőek a feltételek a köd kialakulásához. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki az ország nagy részére.

Estétől a szélcsendes tájakon ismét többfelé képződik köd, elsősorban az ország keleti felén és északnyugaton. Az OMSZ a Dunától keletre fekvő területekre, valamint három dunántúli megyére figyelmeztetést adott ki a várható tartós köd miatt. Kedden napközben a legtöbb helyen jelentősen javulnak a látási viszonyok, északon maradhat meg tartósabban a köd és az abból képződő felhőzet.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, de jelentősebb változékonyságra nem kell számítani az időjárásban. Felszakadozik a felhőzet. Az erős UV sugárzás miatt érdemes a déli órákban fényvédő krémet használni. Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.

A légnyomás nem változik.