Hazánkban most nagyon közel van egymáshoz a tél és a tavasz

2017. december. 26 16:04

A ködös, felhős és napos területek nagyon markáns hőmérsékleti kontrasztot alakítottak ki az országban. Néhány kilométerre egymástól 10 fok különbséget találhatunk.

A Kisalföldön, illetve az Északi-középhegység tágabb környezetében egész nap borult, párás, helyenként ködös idő uralkodott, míg a déli területeken hamar megszűnt a köd és szikrázó napsütésben volt részünk. A legnagyobb, 15 fokos hőmérséklet különbség a Nyugat-Dunántúlon alakult ki. Kora délután a nyugati megyékben -1 és 14 fok között alakult a hőmérséklet. A -1 fok a január közepén szokásos, míg a 14  fok március közepén jellemző hőmérséklet, így néhányszor 10 kilométeres távolságban évszaknyi hőmérséklet különbség alakult ki. Aki épp Szombathelyről utazott Kaposvár felé, ma úgy érezhette, mintha egy hatalmasra nőtt hűtőszekrényből lépett volna ki.

kép forrása: met.hu

Budapesten belül is jókora különbség alakult ki, hiszen Kispesten 10, míg Újpesten csak 3 fokot mutattak a hőmérők kora délután. A hármas metró vonalán (most az átszállásoktól eltekintve) végig utazva, a hőmérő higanyszálán mehettünk a hidegből a meleg felé és fordítva.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.