Viharos szélre, nagy esőre figyelmeztetnek

2017. december. 27 13:00

Az érkező hidegfront előtt egyre erősödő déli áramlással érkezik hozzánk az enyhe levegő. Két észak-dunántúli megyére figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Egyre többfelé megerősödik a déli szél, amelyhez szerdán késő délutántól a Kisalföldön (és a dunántúli hegyekben) viharos – 70 km/órát meghaladó –  széllökések társulhatnak. Csütörtökön napközben a Dél-Alföldön lehetnek viharos, déli irányú lökések. Az északnyugatira forduló szelet csütörtök délutántól, estétől a Dunántúlon kísérhetik viharos széllökések. Csütörtökön sokfelé várható 10-15 mm csapadék, a Nyugat-Dunántúlon 20 millimétert meghaladó eső is hullhat. Eleinte csak eső valószínű, majd csütörtök reggeltől nyugat felől halmazállapot-váltás kezdődik: elsősorban a dunántúli és a főváros környéki hegyvidékeken lehet havazásra számítani. A Bakonyban és a Gerecsében akár 5 – 10 centiméter friss hó is hullhat. Holnap helyenként zivatar is lehet a Dunántúlon.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán ciklon érkezik. Változékonyabbra fordul az időjárás.
Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.
A légnyomás nem változik.