Egy élhetőbb éghajlatért adakozik New York volt polgármestere

2018. április. 25 14:10

A korábban New York-i polgármester, Michael Bloomberg 4,5 millió dollárt adományozott az ENSZ-nek, hogy segítsen a globális felmelegedés elleni küzdelemben.

Michael Bloomberg bejelentette, hogy 4,5 millió dollárt adományoz az Egyesült Nemzetek Szövetségének, hogy segítsen az USA-nak megfelelni a Párizsi egyezményben meghatározott előírásoknak. Azt tervezi, hogy kifizeti az amerikai finanszírozási hiányt.

Bloomberg régóta éllovasa a globális felmelegedés elleni küzdelemnek. Azt tervezi a szóvivője szerint, hogy kifizeti az amerikai költségvetés által nem finanszírozott, a hivatalok költségvetéséből visszamaradt kiadásokat. A kongresszus bejelentette, hogy ebben az évben csak 3 millió dollárt fizettek ki, míg a korábbi években nagyjából 7,5 millió dollárt ígértek.
Amerika elkötelezte magát, és amerikaiként, ha a kormány nem fogja beváltani az ígéretét, abban mindannyiunknak felelősségünk van”- mondta Bloomberg vasárnap. “Meg tudom csinálni, igen, elküldök nekik egy csekket azzal a pénzzel, amelyet az Egyesült Államok megígért a szervezetnek, mintha megkapnák a szövetségi kormánytól.”

Bloomberg jótékonysági alapítványa összekapcsolta az adományt a milliárdos filantrópus, a kaliforniai Jerry Brown erőfeszítésével. A cél az, hogy megmutassa, hogy az Egyesült Államok továbbra is elkötelezett a Párizsi Egyezmény iránt, annak ellenére, hogy Donald Trump elnök kijelentette: kilép a megállapodásból.
Az egykori polgármester és a kaliforniai kormányzó, Jerry Brown filantrópikus azért tett erőfeszítéseket, hogy az Egyesült Államok fenntarthassa a Párizsi Egyezmény keretében kötött megállapodást, annak ellenére, hogy Donald Trump elnök a visszavonást tervezi.

Trump 2017 júniusában bejelentette döntése, miszerint az Egyesült Államok kilép az egyezményből, a tudósok, a polgárok és a világ vezetői számára nagy csalódást okozott. “Az Egyesült Államok kivonulása a Párizsi Egyezményből egy meggondolatlan és megvédhetetlen cselekvés” – nyilatkozta Al Gore egykori alelnök. “Aláássa Amerika világban elfoglalt helyzetét, és azzal fenyeget, hogy károsítja az emberiség azon képességét, hogy időben megoldja az éghajlati válságot. De, hogy ne hibázzunk: ha Trump elnök nem vezet, akkor majd az amerikai nép fog”.

A Bloomberg Philanthropies elmondta, hogy további adományokkal készülnek, ha az Egyesült Államok nem fizeti be a részét a jövő évi költségvetésbe.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.