Felhőszakadást, jégesőt hozhatnak a zivatarok

2018. június. 03 12:20

Vasárnap és hétfő délután egyaránt számíthatunk zivatarok kialakulására. Hétfőn már a Dunántúlon is lehetnek intenzív záporok, felhőszakadással.

Vasárnap összességében elszórtan, nagyobb eséllyel és számban a Budapest-Békéscsaba vonaltól északkeletre alakulhatnak ki zivatarok, melyek késő estére nagyrészt megszűnnek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra a Dunától keletre fekvő területek nagy részére figyelmeztetést adott ki a várható felhőszakadás miatt.

Hétfőn már súlypontjával kissé nyugatabbra helyeződik a zivatartevékenység. Főként a Duna-Tisza közén és a Délkelet-Alföldön, illetve délnyugaton várható zivatarok kipattanása. Zivatarok környezetében – leginkább az említett területeken – néhol felhőszakadás (lokálisan több, mint 30 milliméter), viharos (60-90 km/óra) széllökés, esetleg jégeső (1-2 centiméter körüli átmérővel) előfordulhat. Hétfőre az OMSZ  tíz megyére adott ki figyelmeztetést a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás