Tizenkét megyében felhőszakadásra figyelmeztetnek

2018. június. 05 8:29

Fokozatosan még kedvezőbbé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. Az ország nagy részén figyelmeztetés érvényes.

Reggel és délelőtt a Dunántúlon, délutántól viszont már máshol is, szórványosan (egy adott pontban 30-40 %-os eséllyel) számíthatunk zivatarokra, amelyek kialakulására nagyobb esély ekkor is a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén van. A zivatarokat néhol felhőszakadás (lokálisan több, mint 30 milliméter), átmenetileg viharos szél (60-90 km/óra) és kisebb szemű jégeső kísérheti.

Keddre az OMSZ az ország délnyugati felére adott ki figyelmeztetést a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán még nagyobb területen várható zivatarok kialakulása. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tizenkét megyére adott ki figyelmeztetést a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán ciklon érkezik. Változékonyabbra fordul az időjárás.
Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.
A légnyomás nem változik.