Hogyan készítsünk tökéletes villám fotókat?

2018. július. 04 9:48

Lenyűgözik a nagyszerű villám fotók? Szeretne saját villám képeket? Íme egy útmutató lépésről-lépésre, hogyan kell csinálni!

 

Amire feltétlenül szüksége lesz a tökéletes kép elkészítéséhez:

  • Fényképezőgép, amely lehetővé teszi a hosszú expozíciót. Bármely cserélhető objektíves kamera (DSLR vagy tükör nélküli) megfelelő lesz, de sok kompakt fényképezőgép és néhány telefonos kamera is rendelkezik ilyen opcióval.
  • Távvezérlő a kamera (vagy időzítő) számára
  • Állvány
  • Vihar
  • Éjszakai sötétség

Hogyan kell csinálni?

Keressen egy vihart, lehetőleg este vagy éjszaka. Állítsa a fényképezőgépet az állványra. Ne használja az Auto és az előbeállított jelenet módokat. A kamerának teljes mértékben az ön irányítása alatt kell állnia. Állítsa hosszú expozícióra a gépet. Erre számos mód van, ami a fényképezőgép márkájától függően változhat. Ezek közül az egyik az M – Manual. Bizonyos kamerák B – Bulb módba is állíthatók. Ez az üzemmód lehetővé teszi a távirányítású, bármilyen hosszúságú expozíció használatát. A másik mód, amely hasznos a záridő kiemelés módja (Tv vagy S). Ebben az üzemmódban lehet a fénykép expozíciós idejét megválasztani.

Miután kiválasztotta az üzemmódot és felkészítette a fényképezőgépet, győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép vízszintes helyzetben van-e. Nézzen át a keresőn, és győződjön meg róla, hogy a horizont szintje vízszintes. Ezután fókuszálja a lencsét. A legegyszerűbb módja a manuális fókusz beállítása, a távoli fényre fókuszálás. Miután fókuszált, tartsa a lencsét manuális fókusz módban, nehogy a fényképezőgép elállítódjon. Állítsa be a nyílást és az ISO értéket, a zivatartól mért távolságtól függően – közepes távolságra. Az f / 5.6 és az ISO 400 jó kiindulási pont, majd szükség esetén állítsa át.

És akkor jó szórakozást!

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.