Keleten felhőszakadás kísérheti a zivatarokat

2018. július. 19 11:37

Az időjárásunkat meghatározó ciklon fokozatosan délkelet felé távolodik hazánk térségétől. Csütörtökön és pénteken még a keleti országrészben okoz intenzív csapadékhullással járó zivatarokat.

A Dunántúl északkeleti harmadában és Pest megye térségében az északnyugati szél legerősebb lökései a csütörtök kora esti órákig 55 km/óra körül alakulhatnak

Csütörtökön és pénteken a délutáni, esti órákban az ország északkeleti, keleti harmadában elszórtan valószínű zivatarok kialakulása felhőszakadás vagy lokálisan jelentős mennyiségű (20-40 milliméter) csapadék, illetve szélerősödés (50-60 km/óra) kíséretében.  Az OMSZ csütörtökre hat keleti megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarokat kísérő intenzív csapadékhullás miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az előttünk álló éjszaka keleten helyenként zivatarból vagy intenzív záporokból néhol lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (akár 20-30 milliméter) hullhat.

Pénteken továbbra is várható felhőszakadással kísért zivatar, emiatt öt keleti megyében figyelmeztetés érvényes.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka.

A légnyomás csökken.