85 km/órás széllökések is jöhetnek, az ország nagy részén riasztás érvényes

2019. január. 14 10:59

A vasárnap este érkezett hidegfront mögött nagy területen megerősödik az északnyugati szél.

Hétfőn és kedden napközben az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé viharos (60-85 km/órás) lökések kísérik. Elsősorban hétfőn néhol 90 km/óra körüli vagy azt meghaladó széllökés is lehet. Éjjel átmenetileg valamelyest veszít erejéből a légmozgás. A hegyvidéki területeken 100 km/óra feletti széllökések is lesznek. A helyenként előforduló intenzívebb záporos (eső, havas eső, hódara, hó) csapadék környezetében szintén előfordulhatnak 80 km/órát meghaladó szélrohamok (délnyugaton és északkeleten is).

A hózáporok nyomán északkeleten, illetve estétől máshol is hullhat kevés hó (hozzávetőleg lepel és 2-3 centi között) lokálisan. Kedden a nap második felében főként északkeleten lehet kisebb havazás (helyenként lepel és 2-3 centi között).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tizenkét megyére elsőfokú riasztást, további négy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre vonatkozóan a viharos erejű széllökések miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.