Gyenge ónos esőre figyelmeztetnek

2019. január. 31 7:39

Az ország középső részein gyenge ónos eső is kialakulhat, elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Pest, Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, valamint Budapesten.

Ma délelőttől délnyugaton, nyugaton, majd a középső országrészben lehet elszórtan az eső, havas eső mellett hóra is számítani (lepel – 1, 2 cm). Reggelre ismét többfelé képződik párásság, illetve helyenként köd, amely a legtöbb helyen fokozatosan feloszlik. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat, de számottevő mennyiség nem valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Pest, Jász-Nagykun-Szolnok megyékre, valamint Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a gyenge ónos eső kialakulásának lehetősége miatt a pénteki napra vonatkozóan.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Változékony időjárásra számíthatunk, a Nyugat-Dunántúlon hidegfronti, másutt melegfronti hatással. A frontérzékenyek szervezetét megviselheti ez az időjárási helyzet. Előfordulhat ízületi panasz, fejfájás, reakcióidő növekedés.

A légnyomás emelkedik.