A Dunántúlra beköszönt a tavasz, északkeleten viszont még kitart a tél

2024. január. 24 5:06

Szerdán az írek által Jocelyn névre keresztelt ciklon meleg- és hidegfrontja is megérkezik hazánkba, csapadékot és erős szelet hozva magával.

Szerdán mindenhova megérkezik a frontrendszer felhősávja, így döntően erősen felhős vagy borult idő várható. Északnyugaton eső, míg északkeleten és keleten vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. Utóbbi területeken döntően lepel-2 cm-es friss hóréteg kialakulhat, lokálisan az északkeleti határnál ennél vastagabb is lehet. Késő délutántól északnyugat felől szakadozik, csökken majd a felhőzet, és futó záporok elszórtan előfordulhatnak. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, majd estétől északnyugatira fordul, Sopron környékén és a hegyekben viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet keleten, északkeleten 1 és 4, míg másutt általában 5 és 12 fok között valószínű. Késő este 0 +6 fok valószínű, de északnyugaton ennél enyhébb is lehet.  

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

Fotó: Getty Images

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.