A hétvége már nyugodtabb időjárással telik

2023. december. 06 5:17

Jelentős hó érkezik szerdán, főként a Dunántúlra. Csütörtökön is többfelé várható vegyes csapadék és hó, majd péntektől csökken a csapadékhajlam.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, északkeleten vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró. A nyugati országrészben havazás, havas eső valószínű, kelet felé haladva egyre inkább eső lesz a jellemző. Utóbbi helyen a hegyek kivételével csak késő délután, este változik a halmazállapot. A Tiszántúlra csak szerda délután, az északkeleti harmadba késő este érkezik meg a csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában -1 és +4 fok között alakul, a Tiszántúlon ennél néhány fokkal melegebb is lehet. Késő este -3, 1 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.