Átmeneti a nyugodtabb, napfényes idő

2023. november. 12 5:19

Az északkeleten élők húzzák a rövidebbet vasárnap, itt esős idővel telik a nap első fele, máshol azonban többórás napsütésnek örülhetünk. Jövő héten ugyanakkor ismét borongós, változékony idő érkezik.

Vasárnap az ország délnyugati kétharmadán nagyrészt derült, napos idő várható, de az északkeleti harmadban is fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, kiderül az ég. Arrafelé a déli órákig még előfordul eső, zápor, később mindenütt megszűnik a csapadék. A nyugati szelet délelőtt még erős széllökések kísérhetik, majd mérséklődik, és délnyugatira, délire fordul a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között várható. Késő este 1, 7 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.