Barátságtalan időt tartogatnak a következő napok

2023. november. 30 5:19

Csütörtökön beborul az ég és egyre többfelé várható csapadék, mely változatos formában érkezik: eső, hó, ónos eső, fagyott eső is előfordulhat.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadékzóna északkelet felé terjed tovább, egyre többfelé várható csapadék, jobbára eső, de az Északi-középhegységben estig, a főváros térségében pedig kezdetben havazás várható. Napközben az utóbbi országrészekben a halmazállapot átvált ónos esőre, havas esőre, majd esőre. Az Északi-középhegységben csak estétől valószínű ónos eső, amely a halmazállapot-váltás során átmenetileg másutt is lehetséges. A déli szél napközben csak helyenként élénkül meg, délkeleten estétől már meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten -2, +5, másutt 6, 11 fok közé emelkedik. A legmelegebb délnyugaton lesz, a legtöbb helyen késő estére áll be a maximum érték. Késő este -1, 7 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.