Búcsúzunk a napsütéstől: borongós idővel telik a hét nagyobb része

2023. december. 05 5:09

A hét végéig mindössze elvétve bukkan elő a nap. Jelentős csapadékot hoz az érkező mediterrán ciklon, nyugaton vastagabb hóréteg is kialakulhat.

Kedden jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés csak kevés helyen lehet. A főváros térségében reggel, kora délelőtt megszűnik, az Északi-középhegységben viszont még délutánig előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. Eközben a déli óráktól délnyugat felől csapadékzóna érkezik, amely elsősorban hazánk nyugati felét érintheti. A Dél-Dunántúlon főként eső várható, máshol havas eső, egyre inkább havazás lesz a jellemző, de elsősorban az Észak-Dunántúlon, kisebb eséllyel a főváros térségében ónos eső is előfordulhat. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, a déli határnál lesz enyhébb az idő. Késő este -3, 1 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.