Esős idővel búcsúzik az október

2023. október. 28 13:25

Vasárnap és hétfőn alapvetően száraz időre számíthatunk, majd kedden egy hidegfront éri el térségünket, hatására ismét többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani.

Vasárnap a rétegfelhők fokozatosan felszakadnak, a látási viszonyok javulnak, azonban az Északi-középhegység tágabb térségében tartósan megmaradhat a köd és a felhőzet. Másutt többnyire napos, fátyolfelhős idő várható. A rétegfelhőzettel borított tájakon szitálás előfordulhat. A délies szél élénk, erős lesz, a Dunántúlon azonban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 23 fok között várható, de a tartósan rétegfelhős területeken ennél több fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.