Ezt a hétvégét sem ússzuk meg szárazon

2023. november. 04 5:15

A hétvégén is változékony időre számíthatunk. Szombaton elszórtan, vasárnap ismét sokfelé várható eső, zápor, néhol akár zivatar is előfordulhat.

Szombaton a köd, valamint rétegfelhőzet – helyenként csak lassú – feloszlását követően a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható. Elszórtan előfordulhat zápor, legkisebb eséllyel az északnyugati és délkeleti tájakon. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, de délutántól a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon már elkezd megélénkülni, néhol megerősödni a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű. Középhegységeink és azok tágabb térségében mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Késő este 8, 14 fokra számíthatunk.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.