Hófúvásra, kisebb havazásra figyelmeztetnek

2018. március. 03 9:08

Ma már jóval kisebb mennyiségben, de továbbra is előfordulhat havazás az országban, az északkeleti megyékben pedig hófúvás miatt adott ki figyelmeztetést az OMSZ.

A csapadékzóna délelőtt elhagyja térségünket, majd késő délután a déli megyékben ismét kisebb havazás kezdődik.

Délelőtt főleg az ország déli felén kisebb körzetekben még hullhat lepel-2 centiméter mennyiségű hó, majd késő délutántól, estétől délnyugaton, éjszaka a Dél-Alföldön is újabb 1-3 centiméter friss hóra van kilátás.

A szél délelőtt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hordhatja a havat, arrafelé az elsőfokú figyelmeztetés érvényes a várható hófúvás miatt.

Az ország déli felén napközben olvadhat, este azonban ismét fagyni fog, emiatt az olvadékvíz visszafagyhat, jégréteget képezhet!

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.