Nagy esőre egyelőre nem kell készülnünk

2024. február. 16 13:28

A következő napokban csak gyenge frontok érintik térségünket, amelyekből legfeljebb kisebb esőre, záporra kell számítani. Nagyobb csapadék a következő egy hétben nem várható.

Szombaton napközben a ködfoltok feloszlanak, de északnyugat felől hidegfront érkezik, így a kezdeti fátyolfelhős, napos időt követően növekszik, vastagszik a felhőzet, a nap folyamán átmenetileg beborul az ég. Este északnyugat felől már csökken is a felhőtakaró. A nap második felében elszórtan lehet gyenge, szemerkélő eső. A Dunántúlon helyenként megélénkül az északnyugatira forduló szél, másutt gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése

Képek forrása: AFP

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.