Napról napra javul az idő

2024. június. 11 4:55

Átvonult a front, mögötte néhány fokkal hűvösebb, de szárazabb levegő áramlott hazánk fölé. A záporok, zivatarok száma fokozatosan csökkeni fog. Hétvégére visszatér a nyár.

Kedden lassan szakadozik, csökken a felhőzet, és az északnyugati tájak kivételével többórás napsütésre számíthatunk. A csapadékgócok kelet felé helyeződnek, a nap második felében már inkább csak az északkeleti, keleti harmadban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, néhol felhőszakadás is lehet. Az északnyugati, északi szél megélénkül, a Dunántúlon, valamint zivatarok környezetében megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 28 fok között, a Nyugat-Dunántúlon 20 fok körül alakul. Késő este 16, 21 fok valószínű. 

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.